Waxing

Amberskin is de eerste salon die met speciale zeer huidvriendelijk hars waxed. De hars blijft niet aan de huid plakken. De hars in combinatie met onze ruime ervaring en expertise zorgt ervoor dat u nauwelijks pijn voelt en geen allergische reacties krijgt.

Waxen

Waxen of harsen is een goede manier voor het verwijderen van ongewenste haargroei voor ongeveer 3 tot 6 weken. Haren groeien niet allemaal tegelijk en daarom zal er na een week weer enige haren zichtbaar zijn. Dit zijn haren die op het moment van harsen nog door de huid heen moesten komen. Het beste kan men, om zo glad mogelijk te blijven, 1 x per 2 à 3 weken harsen.

Het harsen gebeurd snel en effectief en wat pijn betreft is het voor de meeste mensen goed te verdragen (zelfs op gevoelige delen). Harsen heeft op zich geen invloed op de haargroei, maar in praktijk komen sommige haren na regelmatig harsen niet terug (net zoals bij epileren). Door het gebruik van medicijnen of hormonale veranderingen kan de haargroei toenemen, dit heeft dus niets met harsen te maken.

Bij Amberskin werken we met harde en vloeibare hars. De harde hars wordt veelal voor gevoelige delen zoals gezicht, oksels en de bikinilijn gebruikt. Harde hars hecht zich namelijk aan de haren en niet aan de huid. Het ontharen met vloeibare hars wordt vooral gebruikt voor het snel ontharen van grote oppervlaktes zoals rug, borst of benen.

Brazilianwax

Het scheren van de bikinilijn geeft regelmatig irritatie zoals roodheid, jeuk of ingegroeide haren. Harsen is hiervoor de oplossing.

Waarmee rekening te houden

Voor een goede hechting van de hars dient het haar ongeveer 1 cm lang te zijn. 24 uur van te voren geen vette oliën of bodylotions gebruiken omdat de hars dan minder goed hecht. Vlak voor, tijdens en na de menstruatie kan het harsen gevoeliger zijn. Dit is ook het geval bij griep of verkoudheid. De dag zelf, niet voor of na de behandeling zonnebaden of zonnebanken. Gebruik een goede zonnebrandcreme met hoge beschermingsfactor als je gaat zonnen (na 24 tot 48 uur).

We harsen niet op een zonverbrandehuid, nieuw littekenweefsel en bij andere – al dan niet open – huidafwijkingen. Laat bij voorkeur niet harsen als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

Boek hier een behandeling